Жителі польського Баранува вийшли на референдум через будівництво аеропорту

Жителі польського Баранува вийшли на референдум через будівництво аеропорту

Укрінформ
Жителі гміни (найменша адміністративно-територіальна одиниця Польщі) Баранув Мазовецького воєводства центру Польщі не хочуть будівництва на своїй території одного з найбільших аеропортів в Європі.

У неділю 84% осіб, які взяли участь у місцевому референдумі з цього приводу, висловилися проти будівництва аеропорту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Участь у референдумі взяли 47% осіб, які мають право, що означає його легітимність. Більшість учасників референдуму (94%) також висловилися негативно щодо умов будівництва аеропорту, що передбачено спецзаконом, підписаним на початку червня президентом Польщі.

Війт гміни Баранув Анджей Колек повідомив, що результати референдуму є чітким сигналом для уряду про те, що думають місцеві жителі про будівництво в цьому місці аеропорту.

Читайте також: Омелян розраховує на 10 мільярдів для регіональних аеропортів у 2019 році

Результати референдуму не впливають на рішення центральної влади про будівництво аеропорту. Однак уповноважений уряду Польщі з питань будівництва цього летовища Міколай Вільд раніше запевнив місцевих жителів, що уряд врахує результати цього плебісциту.

Як інформувало агентство, новий аеропорт, який планують розташувати між Лодзем і Варшавою, має стати одним із найбільших транзитних летовищ в Європі. На першому етапі будівництва він має обслуговувати щороку близько 45 млн пасажирів, а загалом — близько 100 млн на рік. За планами, до 2019 року триватимуть підготовчі роботи, а сам аеропорт будуватиметься вісім років — до 2027-го. Летовище розташовуватиметься за 40 км від Варшави. Нове летовище має розвантажити варшавський аеропорт імені Шопена, який не може виконувати функції великого транзитного хабу, оскільки його пропускна здатність вичерпується через зростання пасажиропотоку в регіоні. В 2017 році можливостями варшавського аеропорту скористалися понад 15,7 млн пасажирів, що на 22% більше, ніж у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-