Омелян розраховує на 10 мільярдів для регіональних аеропортів у 2019 році

Омелян розраховує на 10 мільярдів для регіональних аеропортів у 2019 році

Укрінформ
У Міністерстві інфраструктури України розраховують, що для будівництва у 2019 році нових злітних смуг у регіональних аеропортах держава виділить 10 млрд гривень.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Реальна цифра дуже проста. У Транспортній стратегії до 2030 року ми маємо будівництво до 50 аеропортів. У наших планах - переконати парламент і уряд закласти в бюджет 2019 року 10 млрд гривень для того, щоб збудувати від 4 до 5 злітних смуг по всій державі. І ця програма має діяти протягом мінімум наступних чотирьох років для того, щоб ми отримали 25 аеропортів для кожного обласного центру", - розповів міністр.

Він зауважив, що з цього має розпочатися базове відродження внутрішнього авіаційного сполучення в Україні, яке на сьогодні є великою проблемою.

"Насправді це є дуже велика проблема. На сьогодні якщо ми вже можемо більш-менш комфортно дістатися з будь-якої точки світу до Києва, то дістатися з Києва до іншого міста України - це завдання не з легких", - зазначив міністр.

Водночас, за словами Омеляна, авіаційна галузь в Україні динамічно розвивається.

"Третій рік поспіль ми маємо темпи зростання 20-30% кожного року. З урахуванням розвитку лоукост-сементу, наша мета - щоб як мінімум 50% українців літали. Якщо не буде опору, це реально зробити впродовж трьох-п'яти років", - зазначив міністр.

Читайте також: Україна підписала меморандум з найбільшим розробником Hyperloop у світі

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок 2018 року в Україні діяли 66 міжурядових угод, які регулюють повітряне сполучення з країнами світу. На ринку пасажирських та вантажних авіаперевезень України працюють близько трьох десятків вітчизняних авіакомпаній, 19 з яких здійснюють пасажирські перевезення. 6 провідних авіакомпаній виконують 95% загальних обсягів пасажирських перевезень. 

В Україні функціонують та обслуговують комерційні рейси вітчизняних та іноземних авіакомпаній 19 аеропортів і аеродромів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-