Україна підписала меморандум з найбільшим розробником Hyperloop у світі

Україна підписала меморандум з найбільшим розробником Hyperloop у світі

Фото
Укрінформ
Міністерство інфраструктури України підписало меморандум з найбільшим розробникам Hyperloop у світі - Hyperloop Transportation Technologies.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян у коментарі журналістам за підсумками публічної дискусії "Гіперлуп в Україні" в рамках проекту HypeUa за участю виконавчого директора Hyperloop Transportation Technologies Дірка Алборна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Україна підписала меморандум з найбільшим розробником Hyperloop у світі / Фото: mtu.gov.ua

"З компанією, яка є найбільшим розробником технології Hyperloop, підписаний меморандум. Одним із підсумків цього візиту є наміри спільно працювати у розробці цієї технології. Згідно з меморандумом ми будемо спільно розробляти технологію, ми домовилися про спільний пошук інвесторів цього проекту", - заявив урядовець.

За його словами, цей проект в Україні має бути комерційно успішним.

"Я сподіваюся, що ми зможемо створити спільний центр в Україні. Локація буде або в Києві, або в Дніпрі", - зазначив Омелян.

Читайте також: У Мінінфраструктури озвучили ціну кілометра Hyperloop в Україні

Як розповів у коментарі журналістам виконавчий директор Hyperloop Transportation Technologies Дірк Алборн, наразі його компанія розвиває аналогічний проект у дев'яти країнах.

"У нас зараз є 9 країн, з якими ми розвиваємо цей проект. Зокрема, почали конструювати у Франції та ОАЕ. Приблизна вартість будівництва 1 км колії - 20 млн дол США", - зазначив він.

За його словами, вартість будівництва залежить від багатьох факторів.

"Це залежить не тільки від країни, а й від землі. Наприклад, якщо ти будуєш Hyperloop в ОАЕ, там багато піску, або якщо будівництво в горах і потрібно будувати тунелі - звісно, це набагато дорожче", - пояснив Дірк Алборн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-