У Мінінфраструктури озвучили ціну кілометра Hyperloop в Україні

У Мінінфраструктури озвучили ціну кілометра Hyperloop в Україні

Укрінформ
За різними оцінками будівництво 1 км наземної труби Hyperloop в Україні коштуватиме близько 10 млн дол. США.

Про це повідомив заступник глави директорату державної політики у сфері цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури України Фарід Сафаров у коментарі журналістам, передає кореспондент Укрінформу.

"За оцінками компаній, 1 км наземної труби Hyperloop коштуватиме 10 млн доларів. Це дешевше, ніж будувати залізницю. Щоправда, якщо будувати підземний Hyperloop, то це збільшує вартість будівництва разів у вісім", - сказав він.

Поки що, за його словами, ціна квитка не прораховувалася, тому що всі, хто займається розробкою Hyperloop, більше орієнтуються на вантажні перевезення.

Водночас, у коментарі журналістові Укрінформу, виконавчий директор Hyperloop Transportation Technologies Дірк Алборн повідомив, що вартість 1 км у різних країнах може сягати 20 млн дол. США, наприклад, як в ОАЕ.

Як повідомляв Укрінформ, будівництво в Україні тестового майданчика для вакуумного потягу Hyperloop розпочнеться в 2019 році. За оцінкою Українського інституту майбутнього прогнозована вартість Hyperloop в Україні за маршрутом «Київ-Одеса» становитиме 3,6 млрд дол. США. Водночас, як зазначають експерти, кошторисну вартість проекту може збільшити зміна вартості основних складових, затрати на дозволи, купівля земельних ділянок і т. п.

Читайте також: Компанія Маска запустить підземний експрес в Чикаго

У Дніпрі планується створити тестовий майданчик для реалізації проекту вакуумного потягу Hyperloop в Україні за підтримки партнерів, які будують Hyperloop у Мексиці. До розробки проекту залучиться Міністерство інфраструктури України, Національна академія наук, які забезпечили наукову оцінку і наукове обгрунтування проекту, Укроборонпром, компанія «Південмаш», Каховський завод електрозварювального устаткування, «Інтерпайп», Unit city, Український інститут майбутнього і Платформа розвитку інновацій.

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, для будівництва Hyperloop мають бути залучені приватні інвестори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-