В ООН обговорять резолюцію про виведення російських військ з Придністров'я

В ООН обговорять резолюцію про виведення російських військ з Придністров'я

Укрінформ
Генеральна Асамблея ООН обговорить 22 червня запропоновану Республікою Молдова резолюцію про повне і беззастережне виведення російських військ з території Придністровського регіону.

Про це на брифінгу у Кишиневі заявив міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Тудор Ульяновський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Секретаріат ООН зареєстрував проект резолюції під назвою "Висновок ОГРВ (Обмежена група російських військ - ред.) з території Республіки Молдова". Вже десять країн-членів ООН підписалися під резолюцією як співавтори, і ми чекаємо, що решта членів ООН підтримає нашу ініціативу", - повідомив глава зовнішньополітичного відомства.

За його словами, "виведення російських військ з Придністровського регіону може стати важливим кроком в активізації переговорів щодо Придністровського врегулювання і у зближенні двох берегів Дністра".

Ульяновський нагадав при цьому, що йдеться про виведення Обмеженої групи російських військ (близько 1400 осіб), а не про російських миротворців у Зоні безпеки на Дністрі (близько 400 військовослужбовців).

Читайте також: Війська РФ у Придністров’ї загрожують і Україні, і Молдові - Полторак

Як повідомлялося, влітку 2017 року Молдова звернулася в ООН з вимогою про включення до порядку денного Генеральної Асамблеї питання про повне і беззастережне виведення російських військ і озброєння з території Придністровського регіону.

Як відомо, окрім розквартированої у Придністров'ї Обмеженої групи російських військ, на військових складах в селі Колбасна Рибницького району ще з радянських часів зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-