Війська РФ у Придністров’ї загрожують і Україні, і Молдові - Полторак

Війська РФ у Придністров’ї загрожують і Україні, і Молдові - Полторак

Укрінформ
Російські військові угрупування, які знаходяться на території Придністров’я та в цілому на південно-західному напрямку, є загрозою і для України, і для Молдови.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі в Одесі з міністром оборони Республіки Молдова Еудженом Стурзою, повідомляє прес-служба МОУ.

“Міністр оборони України зазначив, що Російська Федерація продовжує гібридну агресію на Донбасі, нарощує ударний військовий потенціал у Криму, дестабілізує Чорноморсько-Азовський регіон, непроста ситуація склалася й у Придністров’ї. Угрупування, які знаходяться на території Придністров’я та в цілому на південно-західному напрямку, є загрозою і для України, і для Молдови”, - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Виведення військ РФ із Придністров'я: Кишинів чекає резолюцію ООН у червні

В ході зустрічі міністри оборони узгодили пріоритети подальшої співпраці у сфері оборони.

В першу чергу, мова йде про проведення спільних навчань як на двосторонній основі, так і в рамках співпраці з НАТО та окремими союзниками, розвиток співпраці на рівні штабів видів збройних сил двох держав, взаємодія у сфері військово-технічного співробітництва та покращення динаміки партнерства між вищими військовими навчальними закладами, зазначили у міністерстві.

Також сторони обговорили питання стосовно обміну досвідом з протидії цілісному спектру гібридних загроз та подальшу співпрацю в питаннях реформування збройних сил двох країн.

“Вважаю, що сьогоднішня зустріч має важливе значення для регіональної безпеки і оборони. Адже Україна та Молдова мають спільні виклики і загрози”, - наголосив під час переговорів Полторак.

Очільник МОУ підкреслив, що Україна дотримується чіткої позиції, яка заснована на принципах поваги до територіальної цілісності та суверенітету Республіки Молдова. “Придністров’я є невід’ємною частиною Молдови. Ми робитимемо усе можливе, аби допомогти у відновленні територіальної цілісності Молдови та підтримати її в подальшому. Ми підтримуємо спільний воєнно-політичний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію і будемо на взаємовигідній основі розвивати наші збройні сили за стандартами НАТО”, - зазначив Полторак.

Зі свого боку міністр оборони Молдови запевнив у підтримці територіальної цілісності України. “Молдова як ніхто інший розуміє, з чим довелося зіштовхнутися Україні та виступає за швидше вирішення кризи, збереження суверенітету та територіальної цілісності України. Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку, так само як Молдова завжди знає, що Україна підтримує нас”, - сказав Стурза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-