Виведення військ РФ із Придністров'я: Кишинів чекає резолюцію ООН у червні

Виведення військ РФ із Придністров'я: Кишинів чекає резолюцію ООН у червні

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Андріан Канду висловив надію, що Генеральна асамблея ООН розгляне питання про виведення російських військ з Придністров'я у червні.

Про це він заявив за підсумками візиту в США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"У Нью-Йорку ми обговорили і питання про виведення російських військ з Придністров'я. На жаль, було дуже багато спекуляцій на цю тему. Йдеться про виведення російського військового контингенту, а не російських миротворців із зони безпеки на Дністрі. Росія вдалася до технічних заходів, щоб заблокувати обговорення цього питання. Впевнений, що резолюцію (про виведення російських військ - ред.) підтримають багато держав. Сподіваюся, що в червні її буде включено до порядку денного Генасамблеї ООН", - зазначив спікер.

За словами Канду, представники США, Німеччини та інших країн запевнили, що підтримають ухвалення такої резолюції.

Читайте також: Україна дасть "коридор" для виведення військ РФ із Придністров'я - спецпредставник

Як повідомлялося, влітку 2017 року Молдова офіційно звернулася в ООН з проханням включити до порядку денного Генасамблеї питання про виведення російських військ і озброєнь з Придністровського регіону.

На території невизнаного Придністров'я розквартировано оперативну групу російських військ в кількості близько 1400 військовослужбовців, а на військових складах в селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-