НАТО планує розгорнути новий командний центр у Німеччині

НАТО планує розгорнути новий командний центр у Німеччині

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує від членів Альянсу згоди на створення нових командних структур, які повинні базуватися на території США і Німеччини.

Про це Столтенберг повідомив на прес-конференції в Брюсселі, інформує прес-служба НАТО.

За його словами, це необхідно, щоб керувати переміщенням сил в Атлантиці і Європі. Він підкреслив, що саміт міністрів оборони країн-членів НАТО, який відбудеться 7-8 червня, почнеться з засідання щодо зміцнення оборони альянсу. Столтенберг очікує, що міністри погодяться збільшити командну структуру на 1200 осіб.

Читайте також: НАТО підтримує санкції проти Росії – Столтенберг

За розрахунками генсека, командні структури повинні будуть базуватися в американському Норфолку (штат Вірджинія), а також у німецькому Ульмі.

Крім того, генсек НАТО очікує, що міністри погодяться з ініціативою "Тричі по тридцять". Вона припускає, що до 2020 року Альянс матиме 30 механізованих батальйонів, 30 повітряних ескадрилій, а також 30 бойових кораблів, які будуть приведені в бойову готовність впродовж 30 днів або менше.

"Мова йде не про створення чи розгортання нових сил. Мова йде про підвищення готовності наявних сил", - зазначив Столтенберг.

Читайте також: Тричі по тридцять: НАТО планує нову оборонну ініциативу

Раныше Катар заявив, що має намір отримати повноцінне членство у Північноатлантичному альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-