Тричі по тридцять: НАТО планує нову оборонну ініциативу

Тричі по тридцять: НАТО планує нову оборонну ініциативу

Оновлено
Укрінформ
Північноатлантичний альянс ухвалить нові ініціативи щодо оперативного реагування на нові виклики та загрози, включаючи готовність 30 підрозділів упродовж 30 днів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі напередодні засідання міністрів оборони Альянсу, що проходитиме 7-8 червня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Ми розпочнемо із сесії щодо зміцнення нашої стійкості та оборони. Я очікую, що міністри (оборони – ред.) узгодять нашу командну структуру, яка включатиме посилення персоналу до більш ніж 1200 осіб», - заявив глава Альянсу.

Він також наголосив, що НАТО сьогодні має право розміщувати свої сили у визначених місцях.

«Висока готовність є суттєвою в умовах більш непередбачуваного світу. Відтак, я очікую, що ми ухвалимо ініціативи НАТО щодо готовності», - зауважив Столтенберг.

Читайте також: Катар заявив, що хоче стати членом НАТО

Зокрема, за його словами, йдеться про те, що НАТО до 2020 року повинно мати 30 механізованих батальйонів, 30 авіаційних ескадрилій, а також 30 бойових кораблів, які будуть готові до застосування упродовж 30 днів або раніше.

Як відомо, головною загрозою для євроатлантичної спільноти нині є Росія, яка здійснює пряму військову агресію проти України, розв’язала гібридну війну проти Заходу та може бути готовою до військової інтервенції проти союзних країн на східних кордонах НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-