Катар заявив, що хоче стати членом НАТО

Катар заявив, що хоче стати членом НАТО

Укрінформ
Катар хоче стати повноправним членом Північноатлантичного Альянсу, де принесе велику користь.

Як заявив міністр оборони країни Халід бін Мухаммед аль-Атійя, на даний момент армія Катару є однією з найбільш оснащених в регіоні, передає агентство Анадолу.

Аль-Атійя відзначив наявність ефективного співробітництва між Дохою і Північноатлантичним альянсом, яке невпинно розвивається. При цьому він вказав на можливість функціонування в Катарі структур НАТО.

"Розвиваючи співробітництво з НАТО, ми в той же час прагнемо до повноправного членства в блоці. Наша позиція з цього питання зрозуміла", – заявив міністр.

Читайте також: Саудівська Аравія погрожує Катару війною за купівлю в РФ С-400 - ЗМІ

Раніше влада Катару звернулися зі скаргою до Світової організації торгівлі (СОТ), в якій вказала на неправомірність економічного бойкоту своєї країни з боку Саудівської Аравії, Бахрейну, Єгипту та ОАЕ.

Нагадаємо: 5 червня 2017 року Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет, Бахрейн, Лівія, Ємен і Мальдівські острови оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму. Країни перекрили кордони, а також виключили Катар з військової коаліції, яка веде війну в Ємені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-