Саудівська Аравія погрожує Катару війною за купівлю в РФ С-400 - ЗМІ

Саудівська Аравія погрожує Катару війною за купівлю в РФ С-400 - ЗМІ

Укрінформ
Саудівська Аравія погрожує Катару проведенням військової операції, якщо Доха купить російські зенітні ракетні системи С-400.

Про це пише французька газета Le Monde з посиланням на свої джерела, повідомляє Liga.net.

Згідно з повідомленням, король Саудівської Аравії Салман бен Абдель Азіз Аль Сауд направив лист президенту Франції Еммануелю Макрону з проханням чинити тиск на Катар, щоб перешкодити угоді між Москвою і Дохою.

Зазначається, що, на думку Ер-Ріярда, поява в Катарі С-400 вплине на безпеку в регіоні і призведе до ескалації конфлікту.

"Королівство буде готове прийняти всі необхідні заходи для ліквідації цих систем оборони, включаючи військові дії", - заявив король Салман.

Читайте також:Бахрейн не вірить у швидке вирішення кризи в Катарі

Французьке видання нагадує, що вперше про намір придбати російські СЗРК С-400 в січні цього року говорив посол Катару в Москві Фахд бін Мухаммед аль-Аттія. Пізніше періодично повідомлялося, що Москва і Доха можуть досить швидко досягти домовленості про придбання і постачання цих СЗРК.

Нагадаємо, 5 червня 2017 року Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет, Бахрейн, Лівія, Ємен і Мальдівські острови оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму. Країни перекрили кордони, а також виключили Катар з військової коаліції, яка веде війну в Ємені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-