Для РФ нині менш сприятлива ситуація, ніж у 2014-15 роках - британський експерт

Для РФ нині менш сприятлива ситуація, ніж у 2014-15 роках - британський експерт

Укрінформ
Нинішня ситуація менш сприятлива для Росії, ніж була в 2014-15 роках, адже здатність України до опору виявилася більш високою, ніж передбачали ідеологи "Новоросії", а західні санкції не були зняті, як на те розраховувала Росія.

Про це йдеться у статті наукового співробітника Королівського інституту міжнародних відносин (Чатем-Хаус, Велика Британія) Джеймса Шерра для DT.UA.

На думку науковця, хоча ефект від цих санкцій не надто очевидний, третій пакет серйозно позначаться на здатності Росії модернізувати оборонний сектор, і чим далі - тим більше.

"У натівський лексикон повернулося слово "стримування", а під час самітів у Ньюпорті і Варшаві були затверджені певні заходи, які не можна назвати повністю послідовними і своєчасними, але перші і поки що боязкі кроки з їх реалізації вже зроблені", - зазначає експерт.

Читайте також: Порошенко і Помпео наголошують на необхідності продовження санкцій проти РФ

Як він уточнив, країни Балтії і Скандинавії (зокрема й ті, що не входять у НАТО) не лише посилюють співпрацю між собою, а й здійснюють перегляд своїх оборонних доктрин з урахуванням загроз гібридної війни і необхідності "тотальної оборони".

"На сьогодні існує більш глибоке розуміння того, як Росія інтерпретує зміст терміну "початковий період війни". Спецслужба, принаймні, однієї з країн Балтії заявила про свою впевненість у тому, що в разі появи на території країни "ввічливих зелених чоловічків" у цей "початковий період" вони будуть ідентифіковані і знищені", - пише науковець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-