До США після консультацій повертається турецький посол

До США після консультацій повертається турецький посол

Укрінформ
Посол Туреччини Сердар Кіліч повертається до США після суперечки з перенесенням американського посольства до Єрусалима.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на чиновника МЗС Туреччини.

"Посол Туреччини у Вашингтоні повертається до Сполучених Штатів після того, як він був відкликаний на консультації два тижні тому щодо рішення США про переміщення посольства Ізраїлю в Єрусалим", - йдеться у повідомленні.

Посол Сердар Кіліч був викликаний до Анкари на консультації на тлі суперечки з Ізраїлем і США через загибель десятків палестинців у день відкриття американського посольства у Єрусалимі.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, який відвідає Вашингтон 4 червня, заявив, що Кіліч вирушає до столиці США, щоб підготувати візит.

Як повідомлялося, 14 травня Сполучені Штати Америки офіційно відкрили своє посольство у місті Єрусалим.

На кордоні Сектора Гази за кілька годин до відкриття посольства США в Єрусалимі розпочалися акції протесту. Поліція Ізраїлю застосувала зброю проти демонстрантів. У сутичках, за останніми даними, загинули щонайменше 58 людей.

Читайте також: Посольство в Єрусалимі: Туреччина закликає не наслідувати приклад США

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив усе місто своєю столицею, але цей крок не визнано міжнародним співтовариством.

Крім того, рішення Трампа про посольство США в Єрусалимі викликало протести, і 128 держав засудили його при голосуванні Генеральної асамблеї ООН.

Фото: Wikimedia.commoins FotoSat

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-