Посольство в Єрусалимі: Туреччина закликає не наслідувати приклад США

Посольство в Єрусалимі: Туреччина закликає не наслідувати приклад США

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що інші країни не повинні наслідувати приклад США щодо перенесення посольства в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

Про це він сказав на засіданні глав МЗС країн-членів Організації ісламського співробітництва (OIC) у Стамбулі, повідомляє Reuters

"У заключній декларації ми будемо акцентувати увагу на статусі палестинської проблеми для нашої спільноти, і що ми не дозволимо змінювати статус історичного міста... Ми повинні перешкодити іншим країнам наслідувати приклад США", - заявив він у зверненні до мусульманських країн.

Читайте також: Глави МЗС арабських держав зібрали екстрене засідання через проблему Єрусалима

Як повідомлялося, 14 травня Сполучені Штати Америки офіційно відкрили своє посольство у місті Єрусалим.

На кордоні Сектора Гази за кілька годин до відкриття посольства США в Єрусалимі розпочалися акції протесту. Поліція Ізраїлю застосувала зброю проти демонстрантів. У сутичках, за останніми даними, загинули щонайменше 58 людей.

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив усе місто своєю столицею, але цей крок не визнано міжнародним співтовариством.

Крім того, рішення Трампа про посольство США в Єрусалимі викликало протести, і 128 держав засудили його при голосуванні Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-