Трюдо закликають оголосити бойкот ЧС з футболу в Росії

Трюдо закликають оголосити бойкот ЧС з футболу в Росії

Укрінформ
Офіційну Оттаву просять докласти зусиль до звільнення українських політичних в’язнів, утримуваних Росією.

Про це йдеться у листі організації «Канадська група сприяння демократії в Україні», направленому прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо.

«Ми просимо Канаду взяти на себе лідерську роль та разом із іншими членами G7 домогтися звільнення близько 70 незаконно ув’язнених українських політичних в’язнів», - йдеться у листі.

На словами підписантів листа, Росія намагається навмисно завдати ув’язненим українцям максимальних страждань. «Приклади кінорежисера Олега Сенцова та кримського татарина Руслана Зейтуллаєва наочно демонструють долю ув’язнених за видуманими обвинуваченнями та незаконно вивезених до російської Арктики. Такі дії свідчать, що російська влада прагне завдати максимальних страждань без будь-якого нагляду та чинити психологічний тиск, відрізавши їх від родин та можливості спілкуватися з медіа», - стверджується у документі. 

Читайте також: Трюдо закликали посилити санкції проти Росії

На переконання авторів листа, дієвим методом впливу на Кремль може стати бойкот Чемпіонату світу з футболу цього року. «Одним зі шляхів чинення тиску на Росію для припинення варварського ставлення до політичних бранців є бойкот Канадою та іншими членами G7 Чемпіонату світу у липні, якщо РФ не змінить свого ставлення», - наголошується у листі до прем'єр-міністра Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-