Трюдо закликали посилити санкції проти Росії

Трюдо закликали посилити санкції проти Росії

Укрінформ
Канаді варто посилити санкції проти Росії, розширивши їх дію на російських олігархів.

Про це йдеться у листі організації «Канадська група сприяння демократії в Україні», направленому прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо.

«Ми залишаємося занепокоєними, що рівень канадських санкцій не відповідає іншим Західним демократіям, особливо США та Великобританії. На відміну від них, Канада не вжила обмежувальних заходів щодо таких олігархів, як Ігор Сечин та Олег Дерипаска», - пишуть автори.

Читайте також: США підготували пакет санкцій проти КНДР, Китаю і Росії - ЗМІ

На їх переконання, така невідповідність «підриває спільні зусилля із чинення тиску на Росію заради примусу її до виведення військ з території України».

«Це сприяє розвитку криміналу і укріпленню в керівництва Росії почуття невразливості: президент Путін нещодавно насміхався з того, що санкцій проти нього немає», - йдеться у листі.

Читайте також: Макрон після зустрічі з Путіним: ЄС не зніме санкції з Росії без прогресу в Україні

З огляду на це, Канаді варто ще до початку саміту лідерів G7 вивести свої санкції проти РФ на рівень США та Великобританії.

«Ми повинні гарантувати, що порушники не матимуть змоги потрапити до Канади, займатися тут підприємницькою діяльністю або переховувати статки. Ми прагнемо ще більшого: підсанкційні особи повинні розкрити своє канадське майно і, у випадку необхідності, воно має бути заморожене», - підсумовує Канадська група сприяння демократії в Україні.

Нагадаємо: саміт лідерів Великої сімки пройде 8-9 червня у канадському місті Ла-Мальбе в провінції Квебек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-