Макрон після зустрічі з Путіним: ЄС не зніме санкції з Росії без прогресу в Україні

Макрон після зустрічі з Путіним: ЄС не зніме санкції з Росії без прогресу в Україні

Укрінформ
Європейський Союз не скасує антиросійських санкцій без прогресу в Україні.

Про це у п'ятницю заявив президент Франції Еммануель Макрон на прес-конференції у Санкт-Петербурзі після зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним, повідомляє агентство Reuters.

"М'яч на полі Росії та України. Це так просто. Ми не будемо скасовувати санкції, якщо нічого не буде зроблено. Це те, про що ми говорили з Володимиром Путіним", - сказав Макрон.

"Я щиро сподіваюся, що ми зможемо досягти динамічного прогресу в регіоні, особливо на Донбасі, де ми бачимо шлях, який можливий з точки зору взаємного прогресу, ми можемо мати сильні прояви з обох боків стосовно полонених, важкої зброї, організації виборів, реформ", - сказав французький президент.

Він також наголосив, що робота у "нормандському форматі" триває, так само як його діалог з цього питання з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Як зазначається, ЄС вирішуватиме питання продовження антиросійських санкцій на саміті ЄС 28-29 червня.

Це перший офіційний візит Макрона до Росії. Французький президент прилетів до Санкт-Петербурга 24 травня, провів переговори з Володимиром Путіним, а 25 травня братиме участь у заходах Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ).

Читайте також: "Як удар по печінці": Джемілєв сказав, якими санкціями можна "пройняти" Путіна

Макрон зустрічався з Путіним уже двічі: у травні 2017 року під час візиту президента Росії до Франції і в липні 2017 року на саміті "Великої двадцятки" у Гамбурзі. Під час переговорів у Санкт-Петербурзі президенти обговорили ситуацію в Сирії і Україні, іранську ядерну угоду, а також російсько-французькі відносини.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-