Трюдо: Канада та Естонія спільно підтримують Україну

Трюдо: Канада та Естонія спільно підтримують Україну

Укрінформ
Своєю активною присутністю в Україні Канада та Естонія допомагають стримувати агресію Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час спільної прес-конференції із главою уряду Естонії Юрі Ратасом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже близькі із Естонією у її підході та занепокоєнні стосовно Росії. Ми підтримуємо велику присутність в Україні, разом упевнюючись, що допомагаємо Україні протидіяти незаконному вторгненню та окупації Криму, а також втручанню на Донбасі», - сказав Трюдо.

Читайте також: Трюдо закликали посилити санкції проти Росії

Він додав, що Канада також забезпечуватиме єдність НАТО у «російському питанні».

«Ми із гордістю стоїмо пліч-о-пліч у Латвії та маємо своїх офіцерів у Естонії. Ми гарантуємо, що НАТО дотримуватиметься єдиної позиції стосовно занепокоєння щодо РФ й залишатиметься непохитним та сильним», - зазначив прем'єр-міністр Канади.

Читайте також: Канадська опозиція пообіцяла надати Україні зброю

Нагадаємо: під час саміту НАТО у 2016-му році Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який нині перебуває у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: Україні слід надати зброю – канадський екс-депутат

В Україні Канада вже кілька років тренує українських військових в рамках місії UNIFIER.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-