Канадська опозиція пообіцяла надати Україні зброю

Канадська опозиція пообіцяла надати Україні зброю

Укрінформ
Найбільша опозиційна Консервативна партія Канади виступає за передачу Україні канадської зброї, виділеної для курдських бійців у Іраку.

Про це оголосив депутат від Консервативної партії та тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна подала Канаді кілька запитів на збільшення військової допомоги. Замість того, аби відкладати цінне військове обладнання на складах, уряд на чолі із главою Консервативної партії Ендрю Широм передасть цю зброю ЗСУ, аби Україна мала достатньо споряджена для захисту своїх кордонів, громадян й суверенітету від російської агресії», - сказав Безан.

Читайте також: Діаспора нагадала Трюдо про загрозу хімзабруднення України через російську зброю

Він додав, що різноманітне канадське озброєння вже тривалий час зберігається на складах, очікуючи передачі силам самооборони курдів.

«Більше року пройшло з того часу, як Джастін Трюдо пообіцяв надати курдам в Іраку канадську зброю. Унаслідок неспроможності прем'єр-міністра проявити лідерство на світовій арені, озброєння на майже $10 млн лежить на складах в Канаді й Йорданії», - наголосив депутат.

Читайте також: В Європі немає опозиції в питанні постачання Україні Javelin - Волкер

Безан також пообіцяв направити спеціального представника Канади до регіонального уряду Курдистану.

«Вживаючи рішучі дії на підтримку наших союзників, Консервативна партія Канади відновить роль нашої держави як адепта свободи, демократії та миру на світовій арені», - підсумував він.

Читайте також: Канада в липні направить миротворців до Малі - ЗМІ

Нагадаємо: у жовтні минулого року Канада ухвалила рішення тимчасово призупинити навчання іракських та курдських сил в Іраку, поки між ними не стихнуть заворушення. З того часу припинилися й поставки у регіон канадської зброї.

Як відомо, наступні федеральні вибори пройдуть у Канаді восени 2019-ого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-