В Європі немає опозиції в питанні постачання Україні Javelin - Волкер

В Європі немає опозиції в питанні постачання Україні Javelin - Волкер

Укрінформ
Спеціальний посланник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер не бачить в Євросоюзі якоїсь значної опозиції допомозі Україні для підвищення її здатності до самозахисту.

Про це він сказав міжнародним журналістам у Лондоні, відповідаючи на запитання про нібито розбіжності між США та ЄС у питанні надання Україні американської летального зброї, зокрема, протитанкових ракетних комплексів Javelin, передає "Крим.Реалії".

«Знаєте, я провів багато консультацій по всій Європі ‒ зокрема з Францією і Німеччиною як лідерами в «нормандському процесі», із п'ятьма постійними членами Ради безпеки ООН, включно з Британією, з непостійними членами Ради безпеки, з ЄС, з НАТО... І я не вловив якоїсь значної опозиції допомозі Україні для підвищення її здатності до самозахисту», ‒ сказав Волкер.

Він навів приклад, Великобританія, Канада, Польща, Литва ‒ члени ЄС ‒ знайшли можливість поставляти летальну зброю Україні.

З такою ситуацією не мирилася б жодна країна. Тому логічно для України - захищати себе, а іншим ‒ допомогти їй.

«Ви повинні пам'ятати, що Україна є державою, що має конфлікт на своїй власній території. Уявіть собі на хвилинку, що на території вашої країни ваші солдати захищають свою територію в межах вашої країни, і солдатів армії вбивають по кілька щотижня. І це на вашій території, коли вони захищають свою територію від іноземного агресора. З такою ситуацією не мирилася б жодна країна. Тому логічно для України - захищати себе, а іншим ‒ допомогти їй», ‒ додав спецпосланець.

Читайте також: Україна застосує Javelin лише у разі повномасштабного наступу бойовиків - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення про продаж Україні летального зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

30 квітня стало відомо, що Україна отримала Javelin.

Минулого тижня пройшли перші випробування комплексів в Україні.

Javelin - американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторных літаків, що заходять на посадку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-