Діаспора нагадала Трюдо про загрозу хімзабруднення України через російську зброю

Діаспора нагадала Трюдо про загрозу хімзабруднення України через російську зброю

Укрінформ
Велика кількість незаконної російської зброї, розміщеної на Донбасі, створює загрозу серйозного хімічного забруднення території України.

Про це йдеться у листі організації «Канадська група сприяння демократії в Україні», направленому прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо.

«Ми занепокоєні через наближення екологічної катастрофи на Донбасі, безпосередньо пов’язаної із війною Росії проти України. Жодна нахабна брехня Кремля не зможе приховати все більшу кількість російського важкого озброєння, доставленого на окуповану територію. ... Серйозну небезпеку для навколишнього середовища несе високий ризик хімічного забруднення джерел води для сотень тисяч цивільних», - стверджують підписанти.

За їх словами, близько 100 тис. дітей, які проживають поблизу лінії зіткнення, постають перед небезпекою отруєння. «Ми вбачаємо це як потенційний організований геноцид», -  наголошується у листі.

Читайте також: Міжнародна спільнота недостатньо відстоює права кримських татар - КУК

З огляду на це, Канаду закликають примусити Росію негайно вивести з України озброєння та підтримати розгортання експертної екологічної місії. «Ми просимо Канаду співпрацювати із іншими країнами G7 заради негайного виведення Росією цієї забороненої зброї зі Східної України та закликаємо підтримати розгортання групи міжнародних експертів із питань навколишнього середовища для упередження можливої хімічної катастрофи», - підсумовується у зверненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-