Україні слід надати зброю – канадський екс-депутат

Україні слід надати зброю – канадський екс-депутат

Укрінформ
Україна захищає себе від російської агресії, тому має отримати зброю від Канади для самооборони.

Таку думку висловив колишній депутат парламенту Канади (2011-2015) Тед Опітц, коментуючи ініціативу своїх однопартійців щодо початку поставок Україні канадської зброї, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це правильне рішення. У випадку України очевидно, що Путін – агресор... Саме Путін захопив Крим. Путін та його посіпаки – причина загибелі понад 10 тис осіб (у тому числі цивільних) з обох сторін. Російські матері не знають, де поховані їх сини, і зазнають утисків, якщо публічно цікавляться цим або протестують», - сказав Опітц.

Читайте також: Канадська опозиція пообіцяла надати Україні зброю

За його словами, «Путін становить загрозу для нас усіх, а Україна виконує левову частку роботи у Європі й стримує його на Донбасі».

«Україна продемонструвала свою відданість демократії та реформі урядування. Багато роботи ще належить зробити, але багато вже було втілено. Україну необхідно підтримати», - запевнив екс-депутат.

Читайте також: Українські військові знищили трьох бойовиків-диверсантів

На його переконання, українці «повинні отримати цю зброю, аби краще захищати себе та цивільних».

«Вони зробили перші кроки на шляху до членства у НАТО і це також необхідно підтримати», - додав Опіц.

Як повідомляв Укрінформ, канадська опозиція в понеділок озвучила свою підтримку надання Україні зброї на майже 10 млн дол для допомоги у відбитті російської агресії. Це військове обладнання рік тому було закуплено для передачі курдським військам, але досі лежить на складах, оскільки Канади призупинила свою підтримку курдів після початку сутичок між ними та урядовими військами Іраку минулої осені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-