У Польщі розчаровані рішенням Єврокомісії - не штрафувати Газпром

У Польщі розчаровані рішенням Єврокомісії - не штрафувати Газпром

Укрінформ
Польська нафтогазова компанія PGNiG висловила розчарування рішенням Єврокомісії не штрафувати ПАТ “Газпром” за зловживання монопольною позицією на європейському ринку.

Про це йдеться в заяві PGNiG, повідомляє Wnp.pl.

“Ми здивовані і розчаровані заявою Єврокомісії, з якої випливає, що може бути обмежено дію Третього енергетичного пакету (щодо "Газпрому" - ред.)”, - наголошується в документі.

PGNiG закликала Єврокомісію якнайскоріше оприлюднити зміст рішення щодо угоди з “Газпромом” та зобов’язань російської компанії, оскільки до цього часу Єврокомісія оприлюднила лише документ під назвою “Пропозиція зобов’язань” ("Commitment Proposal").

Читайте також: Газпром піде до суду і виграє, якщо Берлін заборонить Nord Stream 2 - посол ФРН

“Поки не буде опубліковано змісту рішення, ми не висловлюватимемося на тему можливих юридичних кроків (у відповідь — ред.)”, - йдеться у заяві польської компанії.

Як повідомлялося, Єврокомісія оприлюднила у четвер рішення, яке остаточно підтверджує угоду з “Газпромом” у справі зловживань російською компанією своєю позицією в Центрально-Східній Європі. Зокрема, Єврокомісія визнала, що "Газпром" зловживає монополією у Центральній та Східній Європі, порушує законодавство ЄС у сфері конкуренції, та зобов’язала російського монополіста забезпечити вільне постачання газу за конкурентними цінами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-