Сім'я вбитої мальтійської журналістки передала її комп'ютери поліції ФРН

Сім'я вбитої мальтійської журналістки передала її комп'ютери поліції ФРН

Укрінформ
Сім'я убитої мальтійської журналістки Дафне Каруани Галіції передала Федеральному відомству у кримінальних справах Німеччини (BKA) два її ноутбуки. 

Комп'ютери, а також три жорсткі диски німецька поліція отримала в кінці квітня,  повідомляє Deutsche Welle.  

«Оскільки журналістка не довіряла місцевій поліції, її сім'я відмовилася передати техніку правоохоронним органам Мальти. Проте мальтійські слідчі отримали доступ до ноутбука, яким Дафне Каруана Галіція користувалася востаннє у 2015 році. При цьому прокуратура Вісбадена поінформувала мальтійських колег про те, що у разі надходження прохань про надання правової допомоги у ході розслідування вони, можливо, передадуть їм копії даних з комп'ютерів журналістки», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росіянка-інформатор убитої на Мальті журналістки здалася грецькій поліції - ЗМІ

Журналістка Дафне Каруана Галіція загинула восени 2017 року внаслідок вибуху орендованого нею автомобіля, в якому, за версією слідства, спрацював дистанційний вибуховий пристрій. Раніше репортер скаржилася на погрози в свою адресу. Незадовго до загибелі вона займалася розслідуванням щодо голови уряду і двох його найближчих помічників у зв'язку з підозрами в корупції. Розслідування вбивства Дафне Каруани Галіції ще не завершено.

Фото: picture-alliance/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-