Росіянка-інформатор убитої на Мальті журналістки здалася грецькій поліції - ЗМІ

Росіянка-інформатор убитої на Мальті журналістки здалася грецькій поліції - ЗМІ

Укрінформ
Колишня працівниця банку "Pilatus" Марія Єфімова, яка була інформатором вбитої на Мальті журналістки Дафне Каруани Галіції, здалася грецькій поліції і була заарештована на вимогу уряду Мальти.

Про це повідомляє The Times of Malta.

"Російська інформаторка, яка минулого року втекла з Мальти, побоюючись за своє життя, здалася грецькій поліції", - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерел, Єфімова прийшла до поліції добровільно. Зазначається, що нещодавно вона приїжджала до Афін, щоб проголосувати на виборах президента РФ.

Грецька поліція підтвердила затримання росіянки.

Свого часу Єфімова повідомила про те, що панамська компанія Egrant належала дружині прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската - Мішель Мускат. Після цього журналістка Дафне Каруана Галіція опублікувала передані Єфімовою рахунки, в яких містилися деталі про те, що Egrant отримала $1 мільйон від правлячої родини Азербайджану.

Як повідомляється, мальтійські прокурори видали європейський ордер на арешт Єфімової, яка залишила Мальту торік і поїхала з сім'єю до Греції. Кримінальну скаргу проти неї подав банк "Pilatus".

Як повідомлялося, Галіція загинула 16 жовтня, коли в її автомобілі спрацював вибуховий пристрій.

Читайте також: Звинувачення у вбивстві журналістки на Мальті висунули трьом підозрюваним

Журналістка впродовж багатьох років працювала  над викриттям глибоко укорінених корупційних схем у державі. Галіція була відома, серед іншого, й встановленням зв'язків місцевих політиків із офшорними гаванями завдяки "Панамським паперам". Фігурантами її розслідувань були і нинішнє керівництво Мальти, й опозиціонери. 

14 листопада Європарламент назвав на честь Галіції прес-центр у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-