Литва пропонує обмежити право вето в Радбезі ООН

Литва пропонує обмежити право вето в Радбезі ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус запропонував обмежити можливість застосування вето у Радбезі ООН через зловживання Росії.

Про це він заявив під час дебатів Ради безпеки ООН про роль міжнародного права у забезпеченні миру і безпеки, повідомляє Delfi.lt.

"Справедливість не можна ветувати, нею не можна маніпулювати. Тільки обмеження права вето в разі вирішення питань геноциду, воєнних злочинів, злочинів проти людства дозволить Раді безпеки ООН ефективно реагувати на міжнародні кризи, що постійно виникають", - сказав Лінкявічус.

Читайте також: Дуда нагадав в ООН про переслідування кримських татар

Нагадавши висловлювання представника Москви про важливість дотримання міжнародного права, Лінкявічус зазначив, що Росії не варто читати моралі світовій спільноті. Глава МЗС Литви нагадав не лише про тривалі конфлікти у Молдові та Грузії, а й про окупацію українського Криму, що є абсолютним нехтуванням міжнародних норм.

Як повідомлялося, раніше Президент Петро Порошенко заявив, що Україна, зокрема, виступає за поступове обмеження права вето членів РБ ООН з його подальшою відміною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-