ЄС запроваджує захист свого бізнесу в Ірані від американських санкцій

ЄС запроваджує захист свого бізнесу в Ірані від американських санкцій

Укрінформ
Європейська комісія запровадила заходи із захисту європейських інвесторів в Ірані після виходу США із домовленостей щодо іранської ядерної програми та відновлення санкцій проти Тегерана.

Відповідне рішення керівна інституція оприлюднила у п’ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Євросоюз зобов’язаний зменшити вплив санкцій США на європейський бізнес та вживає кроків для збереження зростання торговельно-економічних відносин між ЄС та Іраном, що розпочалося після скасування санкцій», - заявили у Єврокомісії.

Як наголошується, ЄС залишається відданим продовженню і повній та ефективній імплементації Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA) – доки Іран також дотримуватиметься своїх зобов’язань.

«Заява Сполучених Штатів про вихід із домовленостей щодо іранської ядерної програми та відновлення санкцій несе потенційний негативний вплив на європейські компанії, які інвестували до Ірану після підписання домовленостей», - пояснили у Єврокомісії.

Читайте також: Євразійський союз підписав з Іраном тимчасову угоду про ЗВТ

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід своєї країни з міжнародної угоди JCPOA, яку було укладено з Іраном США, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною в 2015 році і яка передбачає виконання Тегераном ряду кроків, спрямованих на обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

Трамп звинуватив Іран у пособництві тероризму і прагненні продовжувати розробку ядерної зброї. Після виходу з угоди США розширили санкції проти Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-