ООН створить робочу групу для вдосконалення міжнародного екологічного права

ООН створить робочу групу для вдосконалення міжнародного екологічного права

Укрінформ
Генеральна асамблея ООН вирішила створити робочу групу для визначення прогалин у міжнародному екологічному праві, зробивши таким чином крок до укладення глобальної угоди, спрямованої на захист довкілля.

За цю ініціативу у четвер, 10 травня, проголосувало 143 зі 193 країн-членів ООН, повідомляє DW.

"Ідеться про резолюцію, якою створюється робоча група для визначення прогалин в міжнародному екологічному праві та, ймовірно, скликається конференція щодо створення нової глобальної угоди. Відповідний звіт очікується у вересні цього року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проти проголосували шість країн - Іран, Росія, Сирія, Туреччина, Філіппіни та США.

Читайте також: Австралія виділяє $500 мільйонів на порятунок Великого бар'єрного рифу

Франція, яка представляла проект, закликає розробити новий пакт, аби упорядкувати та гармонізувати усі екологічні документи. "Якщо ми не діятимемо, на нас чекають серйозні наслідки", - наголосив посол Франції в ООН Франсуа Делятр.

Як відомо, у 2015 році була підписана Паризька кліматична угода. Її метою є обмеження негативних наслідків глобального потепління. Для цього країни-підписанти угоди мають скоротити обсяги викидів парникових газів. Однак навіть за умов сумлінного виконання угоди передбачається, що до кінця століття середня температура на планеті все одно зросте щонайменше на два градуси. Крім того, США анонсували вихід з угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-