Австралія виділяє $500 мільйонів на порятунок Великого бар'єрного рифу

Австралія виділяє $500 мільйонів на порятунок Великого бар'єрного рифу

Укрінформ
Уряд Австралії планує виділити 500 мільйонів австралійських доларів (близько 312 мільйонів євро) для порятунку Великого бар'єрного рифу, що постраждав унаслідок спеки у 2016 і 2017 роках.

Про це заявив міністр захисту довкілля Австралії Джош Фрайденберг в ефірі місцевого телеканалу ABC, повідомляє DW.

"Це є природний, національний та міжнародний символ, і це підстава, чому ми так рішуче прагнемо його зберегти для майбутніх поколінь", - наголосив Фрайденберг.

За його даними, австралійській економіці Великий бар'єрний риф щороку дає близько 3,7 мільярда євро. Від рифу залежать близько 64 тисяч робочих місць.

Міністр повідомив, що виділені урядом кошти підуть на поліпшення якості води, порятунок коралових рифів та боротьбу з агресивними морськими зірками.

Як повідомляє науково-популярний сайт Futurity, морські зірки типу "терновий вінець" активно поїдають корали. Останнім часом кількість цих зірок помітно зросла через скорочення кількості їхніх природних ворогів.

Читайте також: Австралія покладає великі надії на Корейський саміт

Унікальна екосистема Великого бар'єрного рифу протяжністю близько 2300 кілометрів розташована уздовж північно-східного узбережжя Австралії. У 2016 і 2017 роках спека знищила близько третини коралових рифів у цій зоні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-