Австралія покладає великі надії на Корейський саміт

Австралія покладає великі надії на Корейський саміт

Укрінформ
Історичний саміт між північнокорейським диктатором Кім Чен Ином та президентом Південної Кореї Мун Чже Іном є шансом для Північної Кореї продемонструвати готовність до відмови від ядерної зброї.

У цьому переконана міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, повідомляє news.com.

“Цей саміт - це можливість для Північної Кореї продемонструвати своє прагнення до поліпшення міжкорейських відносин та відповісти на вимоги міжнародного співтовариства щодо ядерної зброї”, - заявила австралійський міністр.

Читайте також: Лідери двох Корей розпочали офіційні переговори

Вона також привітала дипломатичні наміри південнокорейського керівництва.

“Північно- і південнокорейські лідери не зустрічалися більше десяти років, і я вітаю зусилля президента Муна, спрямовані на пошук дипломатичних рішень кризи на Корейському півострові”, - сказала Джулі Бішоп.

Читайте також: ЗМІ з'ясували причину, чому Кім Чен Ин "заморозив" ядерні випробування

Як очікується, корейські лідери проведуть два раунди переговорів у прикордонному селищі Пханмунджом. Вони також висадять сосну на лінії демаркації, як символ “миру та процвітання”.

Голова зовнішньополітичного відомства Австралії, яка вважає північнокорейську ядерну програму безпосередньою безпековою загрозою для країни, висловила надію, що переговори будуть успішними та призведуть до підписання довгоочікуваних домовленостей у сфері денуклеаризації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-