Канада обвинувачує Росію у втручанні в критичну інфраструктуру

Канада обвинувачує Росію у втручанні в критичну інфраструктуру

Укрінформ
Китай та Росія намагалися втрутитися у роботу критичної інфраструктури Канади.

Про це йдеться у документах Міністерства громадської безпеки Канади, доступ до яких отримало видання «The Globe & Mail».

«Кібератаки зі стратегічною метою – більш витончені та заточені на отримання доступу й контролю над ключовими активами. Наприклад, Росія та Китай скомпрометували важливі кібернетичні системи канадської критичної інфраструктури, наразивши канадців на небезпеку», - зазначається у довідці, підготовленій в 2016 році для державного секретаря міністерства громадської безпеки Канади Монік Борегард.

Читайте також: Маккейн закликає США дати Путіну "кібервідповідь"

Документ не надає жодних деталей чи масштабу подібних втручань, однак обвинувачує деяких міжнародних гравців у виході за межі кібершпигунства й намаганні отримати доступ до цілісних систем. «Інші держави використовують кіберпростір для власної економічної вигоди чи отримання стратегічної переваги», - наголосили у міністерстві.

При цьому опитані «The Globe & Mail» експерти висловили здивування, що Канада публічно назвала країни, які чинять протиправну діяльність. «Раніше нічого подібного у публічній сфері не з’являлося», - сказав радник із питань безпеки уряду провінції Онтаріо Рей Бойсверт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-