Дуда кличе поляків на референдум — обговорити зміни до Конституції

Дуда кличе поляків на референдум — обговорити зміни до Конституції

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда запропонував провести у листопаді цього року, в День незалежності, консультаційний референдум щодо внесення змін до Конституції.

Про це він заявив під час виступу на Замковій площі у Варшаві з нагоди Дня Конституції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я хочу і направлю до Сенату відповідне подання, аби консультаційний референдум щодо Конституції, де всі поляки зможуть висловити свою думку з приводу майбутнього устрою Польщі, щодо того, що вони хочуть і чи хочуть цього, відбувся у ці великі дні - 10-11 листопада цього року”, - заявив Дуда.

Читайте також: Конституційний суд Польщі незабаром визначить термін розгляду закону про ІНП

Він висловив переконання, що через майже 30 років після відновлення справжньої державності і 20 років після затвердження попередньої Конституції настав час оцінити, наскільки польський Основний закон відповідає сучасним реаліям.

Дуда закликав усіх поляків узяти участь у референдумі.

Торік Дуда заявив про необхідність конституційних змін. На його переконання, в Основному законі, зокрема, має бути чіткіше прописана роль президента: її потрібно або посилити, або послабити повноваження глави держави, залишивши йому виключно церемоніальні функції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-