Канада хоче вільну торгівлю із Великою Британією

Канада хоче вільну торгівлю із Великою Британією

Укрінформ
Канада готова розпочати перемовини із Великою Британією про створення вільної торгівлі негайно після завершення Brexit.

Про це пише канадський суспільний мовник CBC із посиланням на свої джерела в уряді.

«Чиновники стверджують, що Канада прагне розпочати офіційні торговельні перемовини зі Сполученим королівством «наступного ж дня» після завершення процесу виходу Великої Британії із ЄС наступного березня», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У США і Британії назвали Росію найсильнішим ворогом у кіберпросторі

Як приклад, Канада має на меті використати чинну угоди про вільну торгівлю із ЄС, яка наразі проходить процес ратифікації країнами-членами.

«Минулого року двостороння торгівля між Канадою та Сполученим королівством перевищила 26.5 млрд дол. Таким чином, Велика Британія стала п'ятим торговельним партнером Канади», - пише СВС.

Читайте також: МВФ фіксує найкращі темпи глобального зростання з 2011 року

За даними видання, торговельні питання стануть одними із головних, що обговорюватимуться під час зустрічі Джастіна Трюдо із Терезою Мей сьогодні в Лондоні.

«Джерела запевняють, що Трюдо хоче запевнити британських підприємців, що канадський уряд бачить угоду про вільну торгівлю із Великою Британією своїм пріоритетом», - підсумовує СВС.

Читайте також: Мей пояснила, навіщо Британія долучилась до авіаударів по Сирії

Зазначимо, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо нині перебуває із дводенним візитом у Великій Британії, у рамках якого в нього заплановані зустрічі із королевою Єлизаветою ІІ, політичним керівництвом країни, бізнесовими колами та участь у кількох круглих столах з представниками недержавних організацій.

Фото: Michel Loiselle | Dreamstime.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-