МВФ фіксує найкращі темпи глобального зростання з 2011 року

МВФ фіксує найкращі темпи глобального зростання з 2011 року

Укрінформ
Зростання глобальної економіки в 2017 році, за підсумками року, виявилось кращим на 0,2% від попередніх прогнозів, сягнувши 3,8%, крім того, очікуються більш позитивні оцінки на 2018 рік, що демонструє найкращі темпи з 2011 року.

Про це йдеться в останньому огляді "Перспективи світової економіки" МВФ, оприлюдненого Фондом у вівторок, передає власний кореспондент Укірнформу.

"Прогноз зростання світової економіки продовжує покращуватися", - зауважив під час презентації доповіді в штаб-квартирі Фонду у Вашингтоні головний економіст, економічний радник МВФ Моріс Обстфельд.

За його словами, цьому посприяв підйом світових інвестицій і торгівлі в другій половині 2017 року. Отже, світова економіка виросла на 3,8% в 2017 році, що "продемонструвало найвищі темпи за період із 2011 року". Попередній огляд, опублікований у жовтні минулого року, прогнозував цей показник на рівні 3,6%.

З огляду на сприятливі фінансові умови, очікується, що темпи світового зростання піднімуться до рівня 3,9% в 2018 році, що покращує попередній прогноз на 0,2%. У Фонді також очікують стабілізації зростання на рівні 3,9% в 2019 році.

Читайте також: МВФ покращив оцінки зростання ВВП України

Як зауважили у МВФ, головним чинником глобального зростання є країни з розвиненою економікою. При цьому відзначається позитивна динаміка в найближчій перспективі в окремих країнах Єврозони та США. У країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються (до яких відносять також Україну), продовжиться подальше підвищення сукупного зростання.

Водночас аналітики Фонду очікують уповільнення світового зростання через приблизно два роки. Фактори, які впливатимуть на це, включають можливе різке погіршення фінансових умов, послаблення підтримки глобальної економічної інтеграції з боку населення, посилення розбіжностей у сфері торгівлі, протекціонізм, а також геополітична напруженість у окремих регіонах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-