У США і Британії назвали Росію найсильнішим ворогом у кіберпросторі

У США і Британії назвали Росію найсильнішим ворогом у кіберпросторі

Укрінформ
Міністерство національної безпеки США, Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) та Національний центр кібербезпеки Великої Британії оприлюднили спільну заяву про шкідливу інтернет-активність, яка проводиться урядом Росії.

Текст документа розміщений на сайті Національного центру кібербезпеки Великої Британії.

"Діяльність уряду Росії і далі загрожує нашому захисту, безпеці та цілісності нашої кібер-екосистеми. Ми найрішучіше засуджуємо нещодавну активність, не приймемо і не терпітимемо жодні згубні іноземні кібероперації, вторгнення чи компроміси, включно з операціями впливу. Ми закликаємо всі відповідальні країни використовувати свої ресурси, у тому числі дипломатичні, правоохоронні, технічні та інші засоби, для подолання російської кіберзагрози", - наголосила заступник секретаря з питань кібербезпеки та зв'язку Великої Британії Джанетт Манфра.

За словами американських і британських фахівців, метою кібератак є державні та приватні організації, провайдери "критично важливих інфраструктурних об'єктів" та надавачі інтернет-послуг у цих сферах. Зокрема, ці кібертехнології спрямовані на пристрої мережевої інфраструктури по всьому світу, такі як маршрутизатори, комутатори, брандмауери та системи виявлення мережевого втручання.

Як повідомляється, російські хакери, що фінансуються Кремлем, інфікували комп'ютерні маршрутизатори для вилучення інтелектуальної власності і, можливо, підготовки до майбутніх кібератак.

Читайте також: США та Британія заявляють, що кремлівські хакери заразили роутери по всьому світу

"Завдяки програмам обміну інформацією ми створюємо можливості для колективної оборони, щоб мінімізувати загрози мережевим пристроям США та Великої Британії", - сказала Манфра.

Вона наголосила, що кібербезпека є спільною відповідальністю, і "ми розуміємо, що виявлення загрози в мережі однієї організації може запобігти нападу на іншу".

"Поки цей вид кібертак триватиме, ФБР буде проводити розслідування і виявляти злочинців, у даному разі це - уряд Росії", - наголосив представник ФБР Говард Маршалл.

Генеральний директор Національного центру кібербезпеки Британії Сіаран Мартін назвав Росію "найсильнішим ворогом у кіберпросторі", а боротьбу з нею - ключовим пріоритетом для Центру та союзників у США.

У заяві наголошується, що організації мають діяти відповідно до рекомендованих "стратегій пом'якшення наслідків".

Також посадовці закликали постраждалих від подібних атак повідомляти про будь-які віруси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-