Канада та Франція спільно популяризуватимуть французьку мову

Канада та Франція спільно популяризуватимуть французьку мову

Укрінформ
Франція та Канада домовилися разом працювати над збільшенням використання французької мови у цифровій царині.

Про це повідомили у офісі прем'єр-міністра Канади за результатами зустрічі Джастіна Трюдо й президента Франції Еммануеля Макрона

«Аби поглибити й так близькі відносини у галузі культури між нашими двома державами, прем'єр-міністр Трюдо та президент Макрон оголосили про нову культурну ініціативу, направлену на пропагування культурного вираження, розмаїття та використання французької мови у цифровому просторі», - заявили у відомстві.

Читайте також: "Французька весна" у Києві презентує й дитячу програму

Ця ініціатива повинна також допомогти обом країнам «покращити свою співпрацю у межах ЮНЕСКО».

«Завдячуючи французько-канадському партнерству щодо клімату та навколишнього середовища, а також новій культурній ініціативі, ми ще тісніше співпрацюватимемо у питаннях боротьби зі змінами клімату, подальшому зміцненню культурних зв’язків та розбудові кращого майбутнього для громадян обох держав», - сказав із цього приводу Джастін Трюдо.

Читайте також: Канада та Франція разом боротимуться зі змінами клімату

Нагадаємо: прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо перебуває із дводенним візитом у Парижі, у рамках якого проведе зустрічі із вищим керівництвом держави й бізнес колами. Раніше було оголошено про започаткування нового двостороннього партнерства між Канадою та Францією у питаннях боротьби зі змінами клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-