Протистояння кремлівській пропаганді: Премія Сахарова зібрала експертів у Вільнюсі

Протистояння кремлівській пропаганді: Премія Сахарова зібрала експертів у Вільнюсі

Фото
Укрінформ
У литовській столиці проходить конференція "Як протистояти кремлівській пропаганді", організована Премією ім. А.Д.Сахарова.

У ній беруть участь журналісти, дослідники, соціальні активісти з України, Литви, Польщі, Росії, Білорусі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Конференція розпочалася з лекції російського опозиціонера Леоніда Гозмана "Брехня як національна ідея".

Гозман має досвід успішного полемічного протистояння кремлівським пропагандистам в ефірах російських "політичних ток-шоу", внаслідок чого його тепер перестали запрошувати на деякі ефіри, боячись програти йому суперечку навіть у форматі "один проти усіх".

Після цього виступали один з організаторів і керівників українського проекту "Stop Fake" Руслан Деймиченко, співробітник польського "Centrum Analiz Propagandy i Dezinformacji" Марта Ковальська.

На завершення першого дня незалежний російський журналіст Андрій Калих зробив доповідь "Корупція і пропаганда".

Читайте також: Гангстери Путіна чекають «на матрацах»

На другий день конференції виступлять російський музикант Михайло Єжов, він же YouTube блогер "ЕжоFF Band", творець сатиричних кліпів, що висміюють Кремль та його політику; Дмитро Іванов - один з популярних політичних YouTube блогерів, провідний канал KamikadzeDead; а також колишня політичний в'язень, власкор "Нової газети" по Білорусі Ірина Халип.

Раніше, 11-12 квітня, у Вільнюсі пройшов V Форум вільної Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-