Рада Європи хоче реформувати систему захисту прав людини

Рада Європи хоче реформувати систему захисту прав людини

Укрінформ
Керівництво Ради Європи та її інституцій, представники 47 країн-членів зібралися в Данії на конференцію, метою якої є реформа системи Конвенції про захист прав людини та збільшення її ефективності.

Тема зустрічі: «Продовження реформи Європейської системи захисту прав людини - кращий баланс, удосконалений захист», повідомляє прес-служба РЄ.

«Данія визначила реформу системи Конвенції ключовою під час нашого головування. Ми це зробили, тому що прагнемо покращити систему Конвенції та вжити необхідних заходів для забезпечення її постійної релевантності та ефективного функціонування», - сказав сьогодні на відкритті зустрічі міністр юстиції Данії Сорен Поульсен.

За його словами, під час зустрічі в Копенгагені, яка триватиме до 13 квітня, є «намір досягти згоди між усіма 47 країнами-членами щодо значного пакету реформ, які забезпечать майбутню конвенційну систему, що є ефективною, орієнтованою та збалансованою для блага всіх європейців».

Читайте також: Канада вимагає від Угорщини поваги до свободи слова

У конференції беруть участь Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, президент Європейського суду з прав людини Гвідо Раймонді та президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-