Канада вимагає від Угорщини поваги до свободи слова

Канада вимагає від Угорщини поваги до свободи слова

Укрінформ
Угорщина повинна забезпечити повну повагу на своїй території до основоположних свобод та прав людини.

Про це, коментуючи СВС News результати парламентських виборів в Угорщині, заявив речник міністра закордонних справ Канади Адам Остен.

«Як партнер по НАТО та член ЄС, Угорщина повинна забезпечити захист прав людини і демократичних прав, у тому числі свободи слова та права на мирні зібрання», - сказав Остен.

За його словами, Канада доводила свої занепокоєння безпосередньо до керівництва Угорщини. «Наш уряд чітко висловлював свої занепокоєння, зокрема щодо дій проти Центрально-Європейського університету. Це питання міністр Фріланд порушувала у розмові зі своїм угорським колегою», - наголосив речник.

Читайте також: Вибори в Угорщині: коли Україні стане до них байдуже

Як повідомляв Укрінформ, правляча в Угорщині партія «Фідес», очолювана прем'єр-міністром країни Віктором Орбаном, з великим відривом перемогла на парламентських виборах. При цьому виборці продемонстрували рекордну із 2002 року явку, що склала понад 53,6%. Таким чином, Орбан очолюватиме країну третій термін поспіль.

Торік в Угорщині було ухвалено нове освітнє законодавство, яке призведе до закриття Центрально-Європейського університету, фінансованого американським мільярдером угорського походження Джорджем Соросом. Правляча в Угорщині партія вважає Сороса, який підтримує ліберальні інституції та допомагає біженцям і мігрантам, своїм ідеологічним супротивником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-