Офіційна Канада відреагувала на висилку дипломатів з РФ

Офіційна Канада відреагувала на висилку дипломатів з РФ

Укрінформ
Канада пишається своєю узгодженою із міжнародною спільнотою реакцією на отруєння у британському Солсбері.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці МЗС Канади у мережі Твіттер.

«Канада пишається, що є частиною колективної відповіді 29 держав на застосування хімічної зброї у Солсбері, – зневажливого, злісного та безрозсудливого порушення заснованого на правилах порядку», - написали у МЗС.

У відомстві додали, що вважають рішення Кремля про видворення 4 канадських дипломатів «невиправданим». «Канада шкодує з приводу невиправданого видворення 4 канадських дипломатів. Ми намагатимемося зробити їх від’їзд максимально легким», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Росія висилає дипломатів 23 країн

У п'ятницю МЗС Росії викликало посла Канади у Москві Джона Кура і оголосило йому про те, що 4 співробітники дипмісії повинні покинути РФ.

Як повідомлялося раніше, близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль та його донька. Канада вислала з країни чотирьох дипломатів РФ і відмовила у акредитації ще трьом. Росія вдалася до дзеркальних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-