Росія висилає дипломатів 23 країн

Росія висилає дипломатів 23 країн

Список
Укрінформ
Росія заявила, що висилає дипломатів 23 країн у відповідь на видворення ними співробітників російських диппредставництв через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства РФ.

«30 березня до МЗС Росії було викликано керівників дипмісій Австралії, Албанії, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Македонії, Молдавії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, України, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції, Естонії. Їм було вручено ноти протесту і заявлено, що російська сторона оголошує «persona non grata» відповідну кількість співробітників дипустанов цих країн у Російській Федерації», - йдеться в повідомленні.

В ньому рішення вказаних країн про висилку російських дипломатичних співробітників на підставі «бездоказових звинувачень Великої Британії на адресу Росії через т.зв. «справи Скрипалей» названо «необгрунтованими вимогами».

При цьому МЗС РФ уточнює: «З урахуванням того, що в останню мить до перелічених країн вирішили приєднатися Бельгія, Угорщина, Грузія і Чорногорія, Росія залишає за собою право на кроки у відповідь відносно цих держав». 

Читайте також: У Меркель відреагували на висилку німецьких дипломатів з РФ

Таким чином, найближчим часом можна чекати аналогічні кроки у відношенні й 4 названих країн.

Як повідомлялося раніше, близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його донька.

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який виробляють у РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-