Генсек ООН закликав до термінових заходів, щоб зупинити зміну клімату

Генсек ООН закликав до термінових заходів, щоб зупинити зміну клімату

Укрінформ
Генсекретар ООН Антоніу Гутерріш висловив тривогу у зв'язку з останніми дослідженнями учених щодо глобальної зміни клімату на Землі і закликав країни-члени Організації вжити термінові заходи для запобігання катаклізмів.

Про це він заявив у четвер, повідомляє Центр новин ООН.

«Вчені хвилюються, що ми пропустимо момент, не вживемо негайних заходів, і тоді цілі, заявлені в (Паризькій – ред.) угоді, виявляться нездійсненними», - попередив Гутерріш.

Читайте також: NASA показало, як тануть льодовики в Арктиці

Світові лідери прийняли Паризьку угоду щодо клімату в грудні 2015 року, зобов'язавшись утримати підвищення глобальної температури в межах двох або навіть півтора градусів за Цельсієм.

«Я починаю питати себе, скільки ще повинно надійти сигналів тривоги, перш ніж ми почнемо діяти», - заявив генсек ООН.

Він нагадав про «кліматичний хаос», якого людство зазнало в минулому році, і про те, що він обійшовся світовій економіці в $320 млрд.

Під час спілкування з журналістами в четвер глава ООН нагадав про необхідність вжити термінових заходів, щоб зупинити зміну клімату. Він закликав скоротити шкідливі викиди в атмосферу, щонайменше, на 25% у найближчі два роки. Він також закликав США, незважаючи на ініціативу адміністрації Трампа вийти з Паризької угоди, все ж виконати взяті раніше зобов'язання.

Читайте також: ООН попередила про глобальну нестачу чистої води

«Цунамі даних, що надходять, має викликати бурю в наших розумах», - сказав Гутерріш.

Він підтвердив, що має намір зібрати в наступному році в Нью-Йорку кліматичний саміт, щоб мобілізувати міжнародне співтовариство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-