Канада хоче бачити більше жінок-миротворців ООН - Саджан

Канада хоче бачити більше жінок-миротворців ООН - Саджан

Укрінформ
ООН слід докладати більше зусиль до підвищення кількості жінок у складі міжнародних миротворчих операцій.

Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан під час дебатів в Раді Безпеки ООН з питань миротворчих операцій, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуємо заклики до збільшення кількості жінок у миротворчості як в цивільних ролях, так і на службі. Ми мусимо подвоїти зусилля та більш творчо мислити, аби закрити прогалини та структурні бар’єри на шляху жіночої участі та лідерства. Ми визнаємо важливість політичної волі, наявності ресурсів та зміни ставлення для збільшення значимої участі жінок у миротворчості », - сказав Саджан.

Читайте також: Німеччина хоче взяти на себе більше відповідальності в Радбезі ООН

За його словами, більша кількість жінок у складі міжнародних миротворчих операцій сприятиме довготерміновому вирішенню конфлікту.

«Досвід свідчить, що жінки вносять цінну точку зору, покращують ситуаційну обізнаність місії, збираючи інформацію про загрози та динаміку конфлікту із більшої кількості джерел, й допомагають заручитися довірою місцевого населенням. Це сприяє безпеці миротворців та загальній ефективності операції», - наголосив глава Міноборони Канади.

Читайте також: Єльченко закликав Радбез ООН до конкретних дій щодо місії на Донбасі

Однак він визнав, що наразі світова спільнота регулярно не може впоратися із завданням максимального залучення жінок до миротворчості.

«Канада вбачає участь жінок у всіх аспектах миротворчості необхідною складовою успіху місії. Утім, незважаючи на це, ООН та держави-члени неодноразово провалювали досягнення поставлених цілей стосовно участі жінок. Прийшов час змін і нам треба бути рішучими», - підсумував Саджан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-