Німеччина хоче взяти на себе більше відповідальності в Радбезі ООН

Німеччина хоче взяти на себе більше відповідальності в Радбезі ООН

Укрінформ
Німеччина готова брати на себе більше відповідальності за міжнародні справи, ставши непостійним членом Ради безпеки ООН.

Про це заявив у середу новий міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас, який прибув з першим своїм візитом в Нью-Йорк, де переконуватиме колег у тому, що Німеччину слід обрати до складу РБ ООН, передає кореспондент Укрінформу.

«Це особливе місце, тут зустрічається світ. І слід відзначити той факт, що Німеччина, незважаючи на своє «особливе» минуле, сьогодні відчуває таку доброзичливість і довіру до себе. Ми хочемо щось дати взамін: взяти на себе відповідальність у Раді Безпеки в якості непостійного члена», - заявив Маас, стоячи перед будівлею штаб-квартири ООН.

За його словами, Німеччина може зробити свій внесок у врегулювання конфліктів, підтримання миру, превентивну зовнішню політику, вирішення питання переплетіння проблем кліматичних змін з проблемами безпеки.

Читайте також: Єльченко закликав Радбез ООН до конкретних дій щодо місії на Донбасі

Того ж дня глава німецького МЗС виступив в ООН у дебатах щодо миротворчих місій. Він заявив про значення колективних дій в цій галузі, сильну ООН, яка не повинна зволікати з відповіддю на конфлікти, а діяти рішуче і швидко. Дипломат підтримав заклик генсека різко збільшити фінансування на меті запобігання криз та поінформував, що Німеччина потроїла свій внесок в цій сфері. Міністр запропонував налагодити тісніші та ефективні партнерські відносини між ООН і такими організаціями, як Африканський союз, Європейський союз та ОБСЄ.

Читайте також: Німеччина допоможе у відбудові зруйнованої інфраструктури Донеччини – Жебрівський

Маас провів зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем та представниками багатьох держав, нагадавши їм про те, що ФРН не тільки є другим після США гуманітарним донором, учасником багатьох миротворчих місіях, а й одним з основних платників до бюджету організації.

Нагадаємо: Німеччина претендує на місце в Раді Безпеки ООН в якості непостійного члена в 2019-2020 роках. У разі її обрання, це буде шостий термін виконання країною цієї функції. Вибори відбудуться 8 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-