Єльченко закликав Радбез ООН до конкретних дій щодо місії на Донбасі

Єльченко закликав Радбез ООН до конкретних дій щодо місії на Донбасі

Укрінформ
У Європі існує реальна загроза виникнення повномасштабної війни через триваючу агресію РФ, й тому ситуація сьогодні вимагає конкретних конструктивних кроків щодо запровадження миротворчої місії ООН в зоні конфлікту на сході України.

Про це заявив у середу на відкритих дебатах Ради Безпеки ООН постійний представник України при Організації Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Понад чотири роки ситуація в моїй країні та навколо неї залишається прикладом невикористаного потенціалу миротворчої діяльності ООН. Звернення України щодо розгортання миротворчої місії в регіоні Донбасу поки що не розглядається належним чином, і жодних заходів не було вжито", - заявив Єльченко під час засідання, присвяченого миротворчим операціям ООН.

Читайте також: Видворені російські дипломати вже залишають Україну - МЗС

Він зауважив, що з початком свого терміну головування генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш оголосив чіткий пріоритет в зусиллях із запобігання конфліктам, а також посередництві та застосуванні інших дипломатичних мирних інструментів.

"У цьому зв'язку його візит в Україну в липні минулого року був гарним проявом відданості миру в Європі. На континенті виникає реальна загроза ще однієї повномасштабної війни через триваючу агресію одного з постійних членів РБ ООН проти моєї країни, а також його агресивних дій у інших частинах світу, в тому числі на території інших постійних членів Ради", - зауважив Єльченко.

Читайте також: Внаслідок російської агресії на Донбасі загинули 242 дитини - Порошенко

Саме через це і саме зараз необхідно застосувати конкретні заходи, як з боку Ради Безпеки, так і з боку Генерального секретаря, заявив дипломат.

"Ми готові конструктивно співпрацювати на всіх рівнях", - підкреслив постійний представник України при ООН.

Фото: Постійне представництво України при ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-