Хіматака у Солсбері: Грибаускайте сказала, коли ЄС може вжити заходи проти РФ

Хіматака у Солсбері: Грибаускайте сказала, коли ЄС може вжити заходи проти РФ

Укрінформ
Після висловлення одностайної солідарності з Великою Британією через застосування Росією бойової отруйної речовини у британському Солсбері багато країн-членів планують запровадити власні заходи проти Москви у відповідь на хіматаку.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте перед початком другого дня засідання Європейської ради у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що національні заходи будуть застосовані з початком наступного тижня», - відповіла литовський лідер на запитання щодо можливих санкцій проти РФ у відповідь на застосування хімічної зброї в Європі.

Президент Литви особливо зазначила, що лідери ЄС погодилися поглиблювати співпрацю у сфері розвідки для формування спільної політики відносно Росії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глави держав та урядів країн-членів у своїх висновках погодилися з оцінкою уряду Сполученого Королівства про високу ймовірність відповідальності за хімічну атаку Російської Федерації та з тим, що немає іншого правдоподібного пояснення цього.

Читайте також: Хіматака у Солсбері: лідери ЄС схиляються до причетності РФ

Натомість Європейська рада не розглядала питання про можливість запровадження санкцій проти відповідальної за хімічну атаку Росії, адже це питання формально не порушила сама Велика Британія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-