Польща може заборонити в'їзд російським дипломатам - ЗМІ

Польща може заборонити в'їзд російським дипломатам - ЗМІ

Укрінформ
Польща у рамках солідарності з Великою Британією у справі Сергія Скрипаля розглядає можливість оголошення персонами нон грата в РП російських дипломатів.

Про це повідомило польське видання Dziennik Gazeta Prawna

"Польща на знак солідарності з британцями підтримує санкції проти Москви на рівні ЄС. Однак вона може також запровадити їх самостійно. Польща може вислати російських дипломатів", - інформує видання.

Як зазначається, розглядаються також й інші санкції, а рішення може бути ухвалене навіть вже в понеділок.

Газета звертає увагу, що напад на колишнього російського шпигуна і можливі санкції обговорили в неділю прем'єр-міністри Матеуш Моравецький та Тереза Мей. Увечері цю тему також буде порушено під час візиту до Варшави  німецького канцлера Ангели Меркель.

Коментуючи в ефірі католицького радіо можливість оголошення персонами нон грата російських дипломатів, речниця польського уряду Йоанна Копцінська повідомила, що "деякі рішення мають прийматися на дипломатичному рівні й оголошуватимуться поступово".

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Польща виступає за "синхронні" санкції ЄС і НАТО

Як інформувалося, 5 березня у британському Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія були отруєні невідомою речовиною. Наразі потерпілі перебувають у критичному стані. Пізніше Британія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", до виробництва якої може бути причетна Росія. В Кремлі спростували ці звинувачення. Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-