Отруєння Скрипаля: Польща виступає за

Отруєння Скрипаля: Польща виступає за "синхронні" санкції ЄС і НАТО

Укрінформ
НАТО та ЄС мають скоординувати свої дії щодо запровадження чергових санкцій проти Росії за спробу вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля у Великій Британії. 

Може йтися про економічні, персональні санкції і навіть спортивні у контексті позбавлення Москви права проводити цьогорічний чемпіонат світу з футболу, заявив в інтерв’ю радіо ZET голова канцелярії Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик.

"Британці слушно вважають, що Росія перетнула чергову межу. Ми маємо справу з безпрецедентною подією, коли бойовий газ було вжито на території однієї з країн НАТО, і вони очікують на солідарність", - заявив Дворчик.

Він наголосив, що у даний момент тривають консультації на політичному та дипломатичному рівнях, які санкції може бути застосовано проти РФ.

"Ми говоримо про економічні санкції, про кілька інших ідей... Тривають інтенсивні консультації і, без сумніву, буде прийнято рішення, якою буде реакція принаймні частини країн НАТО та ЄС щодо Росії", - заявив голова канцелярії глави польського уряду.

Він додав, що потрібно зосередитися на солідарності з Лондоном, оскільки Росія вже багато років "працює над тим, аби розбити європейську солідарність, солідарність країн НАТО".

Дворчик зазначив, що однією з пропозицій, які у даний момент розглядаються, є бойкот цьогорічного чемпіонату світу з футболу або позбавлення Росії права поводити чемпіонат.

"Думаю, цей другий варіант був би дуже болісним для Володимира Путіна. Це є одна з пропозицій, яка в даний момент розглядається", - зазначив Дворчик.

Він висловив думку, це було б більш болючим для Путіна й усіх росіян, ніж навіть накладення чергових економічних санкцій.

Дворчик зазначив, що ця тема з'являється у розмовах дипломатів різних країн, і її доцільно розглянути.

Читайте також: Україна готова допомогти Британії у розслідуванні хіматаки – Клімкін

Як відомо, 5 березня у британському Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія були отруєні невідомою речовиною. Наразі потерпілі перебувають у критичному стані. Пізніше Британія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", до виробництва якої може бути причетна Росія. В Кремлі спростували дані звинувачення.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-