Україна готова допомогти Британії у розслідуванні хіматаки – Клімкін

Україна готова допомогти Британії у розслідуванні хіматаки – Клімкін

Укрінформ
Україна готова взаємодіяти з Великою Британією у питанні щодо застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі з главою МЗС Великої Британії Борисом Джонсоном у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я сказав Борису Джонсону, що ми готові допомагати там, де ми можемо. І він відповів, що так само буде з боку Великої Британії", - сказав глава МЗС України.

За результатами зустрічі з групою друзів України на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, що також відбулася у понеділок, Клімкін наголосив, що у Євросоюзі всі вже чітко усвідомили, що "Росія перейшла не просто усі "червоні лінії", а для неї цих "червоних ліній немає".

Говорячи про ставлення в ЄС до України, міністр відзначив, що його зустріч з європейськими колегами була "суперовою".

"У цьому сенсі я вважаю, що це не просто висловлення підтримки нам усім, а реальна вже якась атмосфера союзницьких відносин. Така сама атмосфера, яка існує між нами і Великою Британією", - переконаний міністр закордонних справ України.

Читайте також: Джонсон не проти, щоб вислані з РФ дипломати працювали в Україні - Клімкін

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня поліція британського міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним із міських торгових центрів внаслідок дії невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали дві особи. Пізніше з'ясувалося, що це колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який у 2010 році отримав притулок у Великій Британії після взаємного обміну розвідниками, та його донька Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Через тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-