Меркель заявила про особливу важливість єдності ЄС

Меркель заявила про особливу важливість єдності ЄС

Укрінформ
Єдність Європейського Союзу сьогодні актуальніша, ніж будь-коли, і тут особлива відповідальність лежить на Німеччині та Франції.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном в Парижі, куди вона здійснила в п'ятницю свій перший закордонний візит після переобрання на посаду глави уряду ФРН.

«Сьогодні важливіше, ніж будь-коли, щоб Європа була згуртованою в геополітичній ситуації, коли багатосторонність (мультілатералізм) перебувають під тиском», - заявила Меркель.

Це стосується, за її словами, питання розвитку економічного та валютного союзу, і захисту зовнішніх кордонів співдружності, та спільної європейської політики в сфері надання притулку. «Тут ми повинні досягнути результатів до червня. Ми бачимо, що для нашої спільноти не завжди є благом, якщо в кожній державі-члені існують різні правила», - зазначила канцлер.

Також до червня вона планує провести «невелику, але важливу» Раду міністрів між Францією та Німеччиною на рівні міністрів економіки, фінансів, внутрішніх і закордонних справ.

Читайте також: Макрон і Меркель обіцяють спільну відповідь на причетність РФ до отруєння Скрипаля

Крім того, в цьому році Меркель має намір завершити розробку нового Єлисейського договору, в якому мають бути дані правильні відповіді на нові глобальні виклики».

Канцлер ФРН нагадала, що коаліційна угода створеного в середу уряду починається з «європейської глави», у тому числі з пропозицій з реформування ЄС, внесених французьким лідером. Вона зазначила, що Берлін і Париж не з усіх питань єдині в думці, але хочуть знайти спільні шляхи розвитку. «Ми не завжди погоджуємося один з одним, але Німеччина і Франція багато зробили разом в історії і у нас є тверда воля, і у мене є тверда воля, для досягнення цього, і я вважаю, що ми зможемо це зробити», - заявила Меркель.

Нагадаємо, новий уряд з'явився у Німеччині лише в минулу середу. При цьому до Меркель у Парижі після його створення вже побували міністри закордонних справ і фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-